Nieuwsbrief 

Juli 2019

Na een mooie lente zijn we nu alweer ver in de zomer en hebben we meerdere workshops

klankschalen maken achter de rug. De tijd gaat alsmaar sneller en er gebeurt veel op de aarde

en ook bij ons. Alles wordt transparanter, als mensheid groeien we naar meer bewustzijn,

liefde en vrede. De donkere kant wordt ook meer zichtbaar en die mogen we omarmen

zodat het samen smelt met het Licht.

De workshops gaven weer fantastische ervaringen voor ons en voor degenen die de schalen,

gongs, belletjes of klankbuizen maakten. Elke workshop is weer anders, dat blijft zo boeiend,

de vragen die gesteld worden waardoor er door alle partijen groei ontstaat en dat is natuurlijk wat we willen.  

Spanje

Dit jaar zaten we in april, mei op het prachtige terrein van La Miana in Spanje wat voor ons altijd weer een feest is om daar te zijn en daar de klankschalen geboorte te geven . In de ruige, stille natuur van de bergen en de vallei. Twee weken waren we er dit jaar en op een ander tijdstip  dan andere jaren, waar we best wel een beetje tegen op zagen omdat we dachten dat het misschien te heet zou zijn maar dat was geenszins het geval , het was heerlijk en de dagen waren langer wat ook heel goed is bevallen. En heerlijk genieten van lunch en avondmaal buiten, dat voelt toch echt als een vakantie, wat de hele week natuurlijk ook is , een mooie doe vakantie met spirituele groei en meer bewustzijn over wat de klankwereld ons geeft en dan naar huis gaan met een klankinstrument dat jouzelf en de planeet verbinding en heling geeft.

 

De energie van de aarde blijft zich verhogen en dat voelen we maar we ervaren het ook aan de kwaliteit van de klankschalen die worden gemaakt, prachtige klank en vooral de energetische waarde wordt steeds mooier met name doordat we nu de klankwezens uitnodigen zich met de instrumenten te verbinden tijdens de initiatie van de instrumenten. Onze ervaring is dat we ons helemaal heel en verbonden voelen zodra een klankwezen aanwezig is. Dit is echt een op waardering van de klankschalen en de klank. Je kunt t thuis herhalen als je gaat spelen met je schaal. Er kan elke keer een andere kwaliteit worden ervaren. Ook hier zijn 7 kwaliteiten. 

 

In Spanje zijn er ook in de avond weer klankschalen uit het oude Tibet gelezen. Dan zetten we een schaal in het midden zonder hem/haar te bespelen en gaan eerst voelen wat het ons allemaal doet. En dat gebeurt over 7 lagen, het is wonderbaarlijk dat we allemaal op eigen manier met eigen woorden dat uitdrukken wat de schaal ons wil vertellen, met welke intentie de schaal oorspronkelijk is gemaakt. Dat het zo goed past allemaal, ook de pijn of vreugde die wordt ervaren.  In de eerste week is er een grote vrouwen schaal geopend en gelezen die echt gebruikt dient te worden voor vrouwen groepen. Deze is gemaakt door een groep vrouwen. De eerste week bestond ook alleen uit vrouwen en Ton natuurlijk als facilitator maar de tweede week waren er ook twee mannen. We wilden deze energie ook de tweede week laten ervaren maar tot onze verbazing bleef de schaal gesloten , eerst was t de bedoeling dat de vrouwen ermee aan de slag gingen en dat is gebeurt. Samen zijn we met de schaal getogen naar de plek achter de kasteel ruïne  en hebben een mooie zachte stevige vrouwen cirkel gevormd wat heel fijn maar ook intens was.

 Deze schaal die hierboven is besproken is gekocht door een vrouw van de groep  met als doel dat ze gebruikt zal worden voor vrouwen groepen. Dus als je graag in een vrouwen cirkel met deze schaal wilt werken kan je contact met ons opnemen voor het telefoon nummer van deze vrouw en kan je deze schaal voor een kleine vergoeding gebruiken. Dit juichen wij enorm toe. En we weten zeker dat de Tibetaanse vrouwelijke monniken die deze schaal hebben gemaakt ook staan te juichen.  

 

De drie mannen ( incl. Ton) die wel trek hadden in een goede kop koffie zijn afgedaald naar BAR ANTON in het dorpje om daar te genieten van een heerlijke kop koffie en wat een grap, we kwamen exact gelijk terug op de plek vanwaar we vertrokken.

Deze weken in Spanje is de voertaal altijd Engels want men komt uit alle windstreken, Europa, Amerika , Nieuw Zeeland, Polen. Zeer Internationaal. La Miana is voor ons een hoogte punt , alles , de ruimte , de natuur, de kapel, de maaltijden, de gezellige eenvoudige kamers en de eigenaren Frans en Eveline. En ik kan mededelen aan de mensen die al regelmatig zijn geweest, er is een nieuwe pomp en de douches zijn nu heerlijk warm en met een goede straal. Behalve natuurlijk als de gas fles leeg is dan heb je even pech.

 

De tweede week was een dag langer en dat zal volgend jaar ook weer zo zijn. Dat is goed bevallen. 

In de tweede week is er natuurlijk ook weer een oude schaal gelezen, woouw dit was wat, wat een gevoeligheid bij de mensen, wat een bijzondere woorden kwamen er langs en gevoelens , enorme liefde, weten en scheppings kracht. Deze schaal is gemaakt door zeer hoog ingewijden onder toezicht van wezens van het witte veld en is de foundation van onze planeet. Het is de originele blauwdruk van de blauwe planeet die niet meer bestaat en die origineel onderdeel was van de Pleiaden.  De schaal is ontzettend oud, komt uit de Atlantische tijd. Hoe weten we dat ? Dat wordt uit gependeld door Ton maar als t zo oud blijkt te zijn laat Ton altijd anderen ook pendelen en dan scheelt het maar een paar honderd jaar of minder waar men op uit komt. 

 

Elke workshop in Spanje starten we met een klankconcert waarbij ook mensen van buitenaf welkom zijn en dat was dit jaar ook het geval, het was fijn mensen te ontvangen die zo genoten van de klanken van de klankschalen, gongs en andere zelf gemaakte messing , bronzen of ijzeren instrumenten maar ook de trommels, de castagnetten en de fluit wordt gewaardeerd horen we achteraf. 

 

Polen

De week in Polen , voor de vijfde keer was ook weer zo.n mooie ervaring, de mensen daar zijn hongerig en enorme harde werkers. Het is altijd weer bijzonder om te ervaren dat elk land zijn eigen land aard heeft, doordat de substantie van de aarde anders is, klei, veen, zand, rotsen, het vormt de mens die daar woont en natuurlijk ook de historie van een land waar je mee te maken hebt.

 

België

Zo hebben we ook twee workshops mogen geven in ons buurland België , wat beiden ook een feestje was. In de eerste workshop in België zijn bijzonder prachtige klankschalen gemaakt op een mooie natuur plek.  Goed voedsel is toch zo belangrijk, altijd maar vooral als je bezig bent met zelfontplooiing en spiritualiteit. Je lichaam, je tempel heeft voedsel nodig dat je energetisch oplaadt. 

En dat was wat t voedsel was in de tweede week in België , geweldig de kleuren, alles biologisch en zelf verbouwd zelfs de quinoa,  de eetbare bloemen en de aandacht die gegeven werd aan het voedsel net als bij het maken van de klankinstrumenten met intentie , liefde en dankbaarheid wat het leven ons geeft. 

 

Soest

Privé is er ook veel verandert en wonen we nu in het 10 maanden lang verbouwde oude school gebouw in Soest waar we nog steeds bezig zijn. We hebben  daar weer een studio waar de instrumenten kunnen staan, concerten en meditaties gegeven kunnen worden. Tai Chi, dans sessies en klankdagen waarin we de klankwereld verkennen steeds op diepere lagen, de oude schalen samen lezen en gewoon genieten van de klanken die ons weer in verbinding brengen met ons ZIJN. We zijn enorm geholpen door verschillende vrienden en kennissen en zelfs heel veel gratis verf mogen ontvangen van een schilder die ermee stopt en hout van weer een ander en gordijnen gekregen, we zijn de mensen en het universum heel dankbaar. En dat jullie die dit lezen ook mogen genieten van de plek, de studio, de Klankdagen, de tuin en de energie. Wees welkom. 

De ruimte kan gehuurd worden en we zijn bezig met een therapie kamer waar ook gelogeerd kan worden door facilitators. Als deze ruimte klaar is hebben we twee therapie kamers zodat Ton en ik ( Sensi- Therapie)  gelijktijdig kunnen werken wat regelmatig voorkomt.

Ook kan ik aankondigen dat het boek “HET WITTE VELD, zeven tonen van de stilte”, nu vertaald is door Joanie Solaini, Rosamund Hoskins en Barbara Weaver en ook geredigeerd is door Dara Colwell. Dus kan nu het volgende traject in gaan, uitgeverij etc etc. We zijn verheugd en dankbaar.

Agenda

In onze agenda kan je al onze nieuwe workshops vinden, maar hier een overzicht.

Klankdagen

1 september  - 10 november  - 1 december en 2 februari  staan er weer klankdagen op de agenda in onze nieuwe mooie locatie in Soest. Maximale aantal deelnemers was 6 in Amsterdam nu is er ruimte voor 12 man.

Samen de klankwereld verkennen op steeds diepere lagen.

Een klankmeditatie en het lezen van de oude Tibetaanse klankschalen is onderdeel van deze klank verdiepings dagen,

                                                                                 Kosten € 95,-per dag  incl vegetarische lunch , koffie en thee.

                                                                                      

Klankstaven   

8 september en 26 oktober kan er weer klankstaven van ijzer worden gesmeed in de grote smederij aan de haven van Huizen. In de herfst als de Michaels tijd eraan komt regent het letterlijk ijzer op aarde. Dus een prachtige tijd om dan klankstaven te smeden die zo goed werken om je “IK” kracht op aarde neer te zetten. Het geeft een op strekkende energie.

Klankstaven zijn goed om therapeutisch mee te werken maar ook heel goed in een orkest.

                                                                                € 120,-per dag  incl materiaal, kolen, soep, koffie en thee. Breng je eigen lunch mee.

                                                                                      

Engeland

26 september tm 29 september zijn we in de buurt van Salisbury, England, waar Joanie Solaini  een workshop organiseerd. Kijk bij www.acutonics.co.uk 

Joanie heeft vele klankschalen bij ons gemaakt en gongs , klankbuizen, belletjes, maar zij is ook de enige die in Europa de leer van de acutonics uit Amerika  mag onderwijzen en we zien ernaar uit haar te ontvangen in Soest om deze healing klanktechniek in Nederland te delen en onderwijzen.

                                                                                         Je hoort hier nog van. 

1 oktober 16.00 uur tm 5 oktober in de avond Gong workshop georganiseerd door Gabriella Kapfer en Heather Cowan  in Engeland in samen werking met ons Ton en Carolina . Je kunt camperen op dit terrein of in de buurt in een BB. Om een gong te maken willen we dat je de ervaring hebt van het maken van een klankschaal , het liefst twee. Het is een ander proces. De maaltijden worden verzorgd door Heather en we weten dat dat altijd heel goed is. Het is ten noorden van Londen en heeft een goede verbinding met vliegveld en de bus. Voor t milieu is t reizen met de auto een beter idee. Wij verheugen ons erop om weer met hen samen te werken en samen een concert te geven. Met Cello, viool,  fluiten, trommels ea instrumenten en onze zelf gemaakte klankschalen en gongs. Zie voor meer informate : www.resoundingearth.org

 

10 tm 13 oktober zijn we weer op het mooie cursus centrum “HAWKWOOD COLLEGE”, in Stroud Engeland met de cusrus klankschalen of buizen maken.

                                                    Zie www.hawkwoodcollege.co.uk  Dit jaar voor de 15 de keer. 


 

Spanje

Ook kunnen we weer aankondigen dat we komend jaar weer naar La Miana gaan. Wij hopen jullie ook , het blijft onze favoriet.

25 april t/m 1 mei en 2 mei t/m 9 mei . ( zet het vast in je agenda) De tweede week is het weer een dag langer. 

                                          Eerste week € 975,-  Tweede week € 1075,-

                                          Opgave voor januari 2020 geeft € 75,- korting. € 17,50 extra korting voor iedereen die eerder is geweest,-

                                                                          


NL

28 mei t/m 31 mei 2020 workshop op de schaapshoeve , dit valt op de eerste Pinksterdag ‘ 31 mei ’ , een prachtige dag om je schaal af te maken de klankwezens uit te nodigen en de initiatie van de klankschaal  te ondergaan.  

                                                          www.deschaapshoeve.nl  

                                                          Opgave bij  jack@deschaapshoeve.nl of 06-12961278    


 

Voor de workshops in Polen zijn de data nog niet bekend dat zal binnen komen in september.

Ook de data voor volgende workshops in België zijn nog niet daar maar zullen zeker nog komen. We zijn in overleg.

 Workshops in Nederland zijn nog niet bekend behalve bij de schaapshoeve.  

Heb je zelf een mooie natuur plek en ruimte om de klankinstrumenten binnen te zetten en te mediteren dan kunnen we ook bij jou misschien wel een workshop komen geven , we komen met de rijdende werkplaats en een camper ven  vw bus. 


 

        Dan wensen we jullie allemaal nog een prachtige zomer met veel mooie nieuwe inzichten, liefde , klanken en vrede.  


 

                                                                     Carolina & Ton  

Stichting Odebaer

Vierwindenstraat 201

1013 CW Amsterdam

 

klankcreatie@gmail.com

Ton Akkermans:

+31 (0)6-24218227

 

Carolina Schomper:

+31 (0)6-44452444

  • Facebook Social Icon