Nieuwsbrief 

Januari 2020

Allereerst wensen wij jullie een prachtig nieuw klankjaar.
Wat was het een mooie overgang van 2019 naar 2020! Veel liefde en vooral vrijheid was voelbaar.
Wij wensen dat de nieuwe klanken van 2020 nog meer vrijheid zullen geven aan de mensheid en de planeet.


Wat zal 2020 ons voor moois brengen? Soms lijkt het zo ontzettend ernstig wat er allemaal gebeurt. Het is ook ernstig, maar wij, de mensen, kunnen het allemaal omkeren; ervoor zorgen, dat we een mooie, schone planeet krijgen. Er gebeurt veel meer goeds dan niet goeds, laat je daardoor inspireren. Laten we onze harten bundelen!
 

Hebben jullie, of je nu meedeed of niet, de wereld meditatie dag van 12 januari ook zo krachtig ervaren? Hij werd geleid door de Aboriginals vanuit Ayers Rock in Australië. Voor ons is 12 januari voortaan een feestdag, waarbij we vieren, dat de aarde en haar bewoners echt een stap naar een nieuwe tijd hebben gezet.
Carolina zat om 7 uur 's ochtends met wat klankschalen voor zich in Spanje en ervoer ontzettend veel blijdschap. De schaal waarmee ze werkte, is een zeer oude schaal, die de oorspronkelijke blueprint van de aarde vertegenwoordigt. Het was een prachtig moment, waarin veel transformaties voelbaar waren.

Agenda


Voor ons is het jaar heel goed begonnen; uit allerlei richtingen stroomt het klankwerk binnen. We zijn hier zeer dankbaar voor.

Op 26 januari staan we in Houten op de beurs "Awake & Aware Nederland / Earthe & Beyond Conventie"  en zal Ton een lezing geven over het boek: "Het Witte Veld, zeven tonen van de stilte".
We zijn benieuwd wat dat qua werk en bewustzijn zal gaan opleveren. Het klankwerk wordt steeds meer gebruikt op allerlei manieren en er wordt veel onderzoek gedaan naar de resultaten van klankwerk bij ziektes.

Op 9 februari en 21 maart is er weer een verdiepingsdag (opleidingsdag) over klank en de oude klankschalen. We zijn heel blij dat we deze opleidingsdagen nu kunnen geven in onze prachtige studio in Soest! Hier ervaren we ruimte, schoonheid en we hebben een winkeltje, waar onze oude Tibetaanse schalen staan uitgestald. Deze schalen zijn te koop. Bij aanschaf wordt een reading gegeven over de desbetreffende schaal.

Op beide verdiepingsdagen is er nog plek voor geïnteresseerden. Om 10:15 staat koffie en thee klaar en we starten om 10:30. De eindtijd is meestal rond 17:00, dit kan iets eerder of later zijn.
De prijs is € 75,- incl koffie , thee , lekkers en soep maar excl. de rest van de lunch. De grootte van de groep is min. 3 en max. 14 personen.
We starten de dag met klank en meditatie en daarna gaan we samen op reis; door ons lichaam, door de ruimte.. De oude schalen die we gaan lezen zorgen altijd weer voor nieuwe inzichten, waardoor ieder van ons ook in bewustzijn groeit.

Omdat de workshop op de Schaapshoeve van eind mei al helemaal vol is, hebben we besloten om nog een driedaagse workshop te organiseren op dezelfde locatie op 9-10-11 oktober.
Hier zijn al aanmeldingen voor, dus als je voelt, dat je ook een klankschaal, klankbuis of belletjes wilt maken, meld je dan tijdig aan.

Het maken van een klankschaal is een innerlijk proces. Dit is de reden, dat we deze workshops zijn gaan geven. We willen een ieder laten ervaren, waarom de Tibetanen zulke koperen kommen hebben gecreëerd, waar zoveel klank en bewustzijn in ligt opgeslagen. Het is waarlijk een schat, die ze ons hebben gegeven. Elke oude schaal heeft een eigen doel. Daar is diep over nagedacht, ingevoeld en gemediteerd, waardoor de oude schalen als het ware wezens zijn geworden. Wezens, die daadwerkelijk iets aan de mensheid te geven hebben.
De kwaliteit van een schaal ligt dus niet verborgen in het kloppen. Dit is niet zo moeilijk. De rust, verbinding met het metaal, het vuur, de klankwezens, de natuurwezens, de intentie.. dat draagt bij aan de helende kracht van een schaal. Het is altijd weer een moment van verwondering, als de klank zich vrijmaakt van het metaal en de klank ook helemaal vrij klinkt. Niet vervaardigd uit hebzucht, maar uit verbinding met het al.
De snelheid, die er nu is voor de inschrijvingen zal er niet zijn in de workshops. Rust en verbinding in liefde is het credo. In het boek: "Het Witte Veld, zeven tonen van de stilte", wordt heel duidelijk, dat bewustzijn essentieel is bij elke stap in het creëren van een klankschaal.

De eerste week in Spanje is ook vol. Er hebben zich vijf mensen aangemeld, die beiden weken komen doen. Wat een heerlijkheid om zo lang in deze vallei of op de berg te vertoeven! Klankinstrumenten maken, terwijl je even helemaal los bent van de wereldse patronen. Heerlijk voor jezelf, maar ook voor de wereld van de klank. Echt tijd nemen om de verbinding met natuurwezens en klankwezens te maken. Het kan niet anders, dat dat dit prachtige resultaten zullen geven, met een mooie, energetische waarde.
Van 2 t/m 9 mei (in de tweede week) zijn er nog twee plekken te vergeven.

De workshops in Engeland gaan ook plotseling in een enorme treinvaart. Dit jaar hadden we drie goede workshops in september en oktober. Één van de workshops hebben we gewijd aan het maken van een gong. Deze is wat technischer dan een klankschaal. Hier kun je dus pas aan beginnen, nadat je één of twee klankschalen hebt gemaakt en goed de verbinding/slag hebt ervaren.
Dit jaar houden we vier of vijf workshops in de maanden augustus en september. Hiervan besteden we ook weer 1 aan het maken van een gong.
Ook is ons gevraagd om, samen met een groep, voor het centrum Clophill een grote gong te maken. Deze wordt 1 meter in doorsnede. Dit is natuurlijk een enorme uitdaging. We hebben er veel zin in!
Op het terrein woont een vrouw in een Yurt en vlakbij haar staat nog een Yurt voor meditatie en vrouwencirkels. Deze twee tenten, plus de tuin ertussen, zijn alleen toegankelijk voor vrouwen. Zij is de keeper van dit mooie stukje land, speciaal ingericht voor de Godin en het Godinnenwerk. Ton was hier diep van onder de indruk. Carolina, zij en nog een andere vrouw hebben daar gemediteerd, om de energie te versterken. Dit was ontzettend krachtig en mooi. Lang hebben ze daar nog, met tranen in de ogen, gearmd gestaan.
Speciaal voor deze plek en haar werk hebben we een klankbuis gemaakt, die in liefde is ontvangen. We zullen o.a. samen met haar dit jaar werken aan de grote gong.

Hawkwood college in Stroud England , Polen en België komen er ook weer aan. Kijk voor de details op de klankreizen pagina.

Een heel interessante ervaring hadden we in Polen. Daar is iemand, die een handel aan het maken is met klankbuizen. Hij maakte zelf prachtige klankbuizen. Nu liet hij ze kloppen, door iemand die geen intentie zet en geen meditatie vooraf doet. Wel beklopt hij elke molecuul. Hoe meer en hoe sneller, hoe beter.
Hij kwam erachter, dat een klankbuis die ongeklopt is, met het gat voor het touwtje op de juiste plek (de nulpunt plek), een mooie toon gaf. Goh, dat is handig, zo klaar! Maar toen ze gingen meten bleek de buis, die geklopt is met een intentie, veel beter te zijn qua frequentie en bovis waarde. Een met intentie geklopte buis kan dus werkelijk helend werken. De klank is bevrijd.
Het kloppen heeft dus echt een meerwaarde voor de klank en het helende proces. Daarbij is het ook nog heel leuk en mooi, al die ambachtelijke hamerslagen op een buis.


Wij hopen dat 2020 inderdaad een prachtig jaar mag worden, waar weer veel grote inzichten ons bestaan als mens op aarde meer verdieping geven. Daarnaast veel vreugde en overvloed voor ons allen.
Hopelijk ontmoeten we jullie allemaal eens in één van de workshops in binnen- of buitenland.

Groetjes,

KRACHT, LICHT, KLANK & LIEFDE


Carolina & Ton

Stichting Odebaer

Vierwindenstraat 201

1013 CW Amsterdam

 

klankcreatie@gmail.com

Ton Akkermans:

+31 (0)6-24218227

 

Carolina Schomper:

+31 (0)6-44452444

  • Facebook Social Icon