top of page

Sensi Therapie

Sensi therapie door Carolina Schomper

 

Wat niet in het lichaam thuishoort – eruit halen
Wat te kort is - aanvullen
Behandelen zodat balans ontstaat 
en bovenal bewustzijn.

Sensi- therapie is holistisch en stimuleert het zelf genezende vermogen.

 

Een tot 2 sessies brengt al een positieve verandering en velen zijn erg tevreden.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, dan bent u welkom om contact op te nemen .

 

Therapie inhoudelijk

Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma's maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema's die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

 

Voor wie

 Een ieder die lichamelijk of psychische klachten heeft, maar ook bijv. “gedragsproblemen” Een groot aantal kinderen en volwassenen  heeft  last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving, enz. Denk hierbij naast allerlei lichamelijke of psychische vaak onverklaarbare klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP of de overgevoeligheid van de  Nieuwe tijds kinderen. Sensi therapie is gericht op de vragen van deze tijd. Ook jongeren die voeding problemen hebben wat tegenwoordig veel voorkomt

 

Mogelijke klachten

  • Slaapproblemen

  • Allergieën, eczeem, jeuk

  • Emotionele klachten

  • Concentratie problemen

  • Chronische stress

  • Lichamelijke klachten

  • Migraine en andere hoofdpijn klachten

  • eetproblemen 

  • Gedragsproblemen ( ADHD, Autisme, HSP)

  • Burn-out klachten

 

Informatie & kosten

De behandeling duurt 1 tot 2 uur per consult en afhankelijk van wat er onderweg tijdens de behandeling zich voordoet. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig per persoon. Tijdens de behandeling meet ik je uit met een “bio-sensor”. Het streven is naar zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen! Het is een mens-  en vooral ook kind- vriendelijke behandelmethode. Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën vind u hieronder.

 

Sensi is ook heel goed te gebruiken voor een halfjaarlijkse of jaarlijks controle onderzoek. Zoals je ook gaat naar voetreflex bijvoorbeeld. Dus preventief.Lekker jezelf verwennen.

 

Sensi-therapie is een nieuwe therapievorm, waardoor verzekeraars vaak helaas niet bereid zijn om dit te vergoeden.

Daarom probeer ik de kosten zo laag mogelijk te houden;

Kosten consult € 55,00 per uur. tot een max. van € 85,- (consult 1-2uur). Kosten zijn exclusief eventuele benodigdheden:

 

Octalieten en Sensi-cure remedies: € 14 euro per flesje.

Bach Bloesem remedies:  € 8,50 per flesje.

Voedingssupplementen en verschillende orthomoleculaire preparaten zijn vrij verkrijgbaar in Nederland. (Deze middelen kunnen eventueel ook worden besteld)

De kosten voor een steen zijn vanaf € 2,50. 

Het is de bedoeling dat je contant betaald.

 

Afzeggen van een behandeling kan tot 24 uur van tevoren. Daarna ben ik genoodzaakt het bedrag (€ 50,00) in rekening te brengen.

 

Sessie worden gehouden in Soest. Ook een behandeling aan huis is indien nodig mogelijk. Reiskosten € 0,25 per km +  € 5,00 extra vergoeding voor reis tijd.

 

Behandel Therapieën

 

Drukpunt-massage 
Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo dat door bewust worden de pijn kan verminderen.

 

Holistic pulsing

Wanneer er in het lichaam blokkades zitten kunnen deze door een massage (over de kleren heen!) of door wiegen of zacht schudden losgemaakt worden en kan de energie weer door ons lichaam stromen. Dit kan ook heel ontspannend zijn. 


EFT (emotional freedom technique)

Onder het uitspreken van een kort zinnetje wat de kern van het probleem (bijv.angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat,  worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

 

Burn-out protocol 

Bestaat uit drukpunt of lichaamsmassage, Orthomoleculaire aanvullingen , dieet.

 

Energie herstellen

 

SSR, Sensi- Stress-Release   

Is een techniek om een snelle verandering teweeg te brengen, de werking kan heel diepgaand zijn.

 

Edelstenen therapie

Op je gevoel zoek je zelf verschillende edelstenen uit die naast of op je lichaam gelegd worden. Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Ook kan ik tijdens het protocol uitmeten welke steen je kunt dragen of 's nachts onder je kussen kunt leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.

 

Bloesem- en Edelsteenremedies.

 

Voedingssupplementen, Oligo's, Orthomoleculair,  diëten en allergieën meten.

Vaak zijn er naast de diverse behandelingen middelen nodig om het proces wat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan ook vol zitten met giftige stoffen (tgv inentingen, voeding enz) en door middel van diverse middelen en diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.

 

CLC : Current Life Clearance

 

PLC: Past Life Clearance.

 

Klankschalen therapie.

Na een behandeling zal ik nog een visualisatie geven ondersteund met klank over datgene waar we samen achter zijn gekomen. Heerlijk ontspannend, de vibratie van de klanken brengen je terug naar de stilte van je ziel.

 

 

Samenwerking

 

Ik werk samen met Elena Hilgersom

in haar "Praktijk voor holistische massage" 

te Huizen

elena.hilgersom@zonnet.nl

06-24866402

Voor rust en balans in je leven.

www.elenahilgersom.nl

 

 

Over mij

 

Mijn naam is Carolina Schomper ( 1952)

De advertentie van de Sensi-therapie lachte mij al vele jaren toe voor ik besloot om de opleiding ook werkelijk te gaan doen. Sensi-plus meteen erachter aan gedaan en vervolgens met veel plezier de Sensi module.

Alles wat ik in de veertig jaren ervoor heb ontwikkeld bij mezelf als moeder,dansdocente,dans therapeut, yoga docente, via meditatie, 't geven van workshops en oma, kreeg via Sensi prachtige handen en voeten. Ik werd heel blij met de opleiding en wil graag anderen helpen hun "eigen zelf genezende vermogens" te ontwikkelen of eigenlijk te herstellen.

 

 

Veel handvatten kreeg ik aangereikt waarin ik mijn opgedane kennis en wijsheid mee kan gebruiken en waarmee het zelf genezende vermogen weer hersteld kan worden wat we vaak zijn kwijtgeraakt door emoties, voeding, vaccinatie of bv een trauma.

Sinds 1971 werk ik met kinderen en volwassenen, later in mijn eigen dans school "School voor Dans en zelfontplooiing". Dans en Yoga voor kinderen is voor mij altijd een gereedschap geweest om kinderen en jongeren in hun zelfbewustzijn te zetten.  Naast de balletschool werkte ik ook 10 jaren professioneel aan het toneel als danseres, actrice, mimespeelster.

 

Voeding en bewustzijn is voor mij altijd al heel belangrijk geweest! Ik ben er van overtuigd dat daarmee het zelf genezend vermogen van de mens wordt gediend. Ik geef sinds 1987 meditaties en heb workshops en cursussen gegeven om te helpen, met name bij vrouwen, bewustzijn te ontwikkelen zodat vrouwen hun mooie vrouwelijke godinnen kracht terug vinden. Heb me jaren verdiept in de kosmische wetten, heilige geometrie, intuïtie, religies, waaronder vooral het werk van Boeddah, het soefisme maar ook het christendom.

 

Met veel plezier werk ik nu in mijn praktijk als Sensi-therapeut en ik werk daar alleen maar ook samen met mijn partner Ton Akkermans indien dat nodig is , of als erom gevraagd wordt. 

De wereld van de klank, de stilte en de genezende werking van klank is iets waar ik graag mee werk. Klankschalen  werken diep, en geven algehele ontspanning. 

Ik gebruik de Tibetaanse klankschalen , maar ook onze zelf gemaakte klankinstrumenten. 

Net als met het werken met stenen, de prachtige remedies, voedingssupplementen, mineralen en oligo's

( sporenelementen) als ondersteuning van je proces kom je met de klank op een dieper niveau , waardoor heling kan ontstaan.

Bij mij zelf heeft deze therapie gewerkt, ik kon niet veel meer, door 3 maal een whiplash en nu is er weer veel kracht, levenslust en een gezond lichaam.

praktijk Mezenhof 1 Soest 

bottom of page