top of page

Klank

De wereld is klank

 

In deze stressvolle tijd is het goed vanuit de stilte, klank te beleven. Het helpt je te ontspannen en om terug te komen bij je eigen kern. Met klankschalen, gongen, klankbuizen, triangels etc. geven Carolina en Ton klankconcerten en individuele klanksessies. Op aanvraag geven zij concerten in binnen en buitenland. Zij speelden o.a. in Zwitserland, Portugal, Spanje Italië, Engeland en de Kathedraal van Edinburgh.

 

Genieten en even alles loslaten, of therapeutisch aangeraakt worden door klank.  

 

We beleven klanken lichamelijk en geestelijk, het beïnvloed onze stemming en raakt onze ziel. Door middel van klank kunnen we ons verbinden met een deel van onszelf dat wij in ons dagelijks bewustzijn niet kennen. Klank is de brug tussen mens en de onzichtbare wereld, het verbindt ons met het goddelijke.

Al sinds de mensheid metalen gebruikt, wordt het toegepast in klank en muziekinstrumenten, steeds weer zoekend naar die ene perfecte al overstijgende toon. Zo zijn al vele generaties smeden en koperslagers zoekende om een instrument te maken die dicht bij onze gevoelsbeleving staat.  Ton en Carolina maken op hun manier instrumenten die iets weergeven over deze tijd waarin wij leven. De instrumenten zijn afgestemd op frequentie 432, die bij de mensheid hoort en je terug brengt naar de stilte van de ziel.

 

U wordt meegenomen in de wereld van de klank, vanuit de stilte.

 

Ton smeed als koperslager-smid klankschalen gongs ea. instrumenten en ook Carolina, die leerling was van Ton, smeed gongen, buizen, bellen, triangels en therapeutische klankstaven, volledig uitgeklopte instrumenten.

Ton heeft de gave te zien en in te voelen waar de oude Tibetaanse schalen ooit voor gebruikt zijn,  ze vervolgens te openen en naar de energie voor deze tijd te brengen. Dit geld ook voor andere instrumenten zoals piano’s, cello’s etc. Deze kennis is van cruciaal belang en het is daarom de wens deze kennis te delen en over te brengen.

Vaak worden klankschalen onterecht voor healing gebruikt en dit kan vervelende gevolgen hebben of helemaal geen healing geven omdat ze vervuild zijn of afgesloten.

 

Samen organiseren Carolina en Ton workshops, waar men de gelegenheid krijgt om een eigen individuele klankschaal te smeden. Onder deskundige begeleiding wordt de techniek van het smeden aangeleerd en de techniek van het `luisteren `.

Je eigen klankschaal zal vervolgens ingewijd worden in verbinding met het grid (het veld) van de klank. Dit alles is een meditatief, kunstzinnig en ambachtelijk werkproces van minstens 3 dagen.

bottom of page